• imagestrip-1
  • imagestrip-2
  • imagestrip-4
  • imagestrip-5

Publicatiedatum: 30 oktober 2013
Reporter: Albert Hendriks - Friesland Holland Nieuwsdienst

Initiatief van Fries bureau voor toerisme

Sneek met promotiejachten, stand en magazine naar Boot Düsseldorf

SNEEK (NL) – Sneek krijgt een stevige presentatie in hal 14 van Boot Düsseldorf 2014. Het bureau voor toerisme Friesland Holland in Wolvega, dat voor diverse Sneeker bedrijven een plek op ‘s werelds grootste watersportvakantiebeurs regelde, heeft extra ruimte gehuurd voor de presentatie van een nieuw zeer luxe chartermotorjacht én een snelle zeilboot.

Sneek is dé leverancier van luxe stalen custom built plezierjachten in Europa. Het bekendste merk is Aquanaut (foto). De werf houdt 1, 2 en 3 november 2013 een grote najaarsshow op haar terrein aan de Selfhelpweg in het kader van Motorboot Sneek: www.motorbootsneek.nl Sneek is dé leverancier van luxe stalen custom built plezierjachten in Europa. Het bekendste merk is Aquanaut (foto). De werf houdt 1, 2 en 3 november 2013 een grote najaarsshow op haar terrein aan de Selfhelpweg in het kader van Motorboot Sneek: www.motorbootsneek.nl

Sneek is dé leverancier van luxe stalen custom built plezierjachten in Europa. Het bekendste merk is Aquanaut (foto). De werf houdt 1, 2 en 3 november 2013 een grote najaarsshow op haar terrein aan de Selfhelpweg in het kader van Motorboot Sneek: www.motorbootsneek.nl

Beide vaartuigen zijn in Sneek gebouwd. De boten onderstrepen het imago van Sneek als dé watersportplaats van Europa en dé thuishaven van bouwers van hoogwaardige pleziervaartuigen van staal en kunststof.
De stad krijgt ook een eigen stand op Boot 2014 die van 18 tot en met 26 januari 2014 in de Duitse Rijnstad wordt gehouden. De stand maakt deel uit van het grote Friesland Holland Plaza, dat uit drie themapleinen bestaat: motorboating, modern sailing & sailing schools en traditional sailing.

Internationale marketing
Friesland Holland maakt ook een nieuw veeltalig magazine en een nieuwe website voor Sneek. “Sneek is door zijn centrale ligging in een meren- en fietspadenrijk gebied een ideaal startpunt voor veelsoortige vaar- en fietsvakanties. In samenwerking met een paar jachtwerven en bootverhuurders gaan we Sneek ook in andere Duitse steden promoten, zoals Stuttgart waar Mercedes Benz zetelt. Daar nemen we deel aan de drukstbezochte vakantiebeurs van Duitsland. Uiteraard trekken we ook België in.”

Atlas met routes
In het nieuwe magazine, dat redactioneel in grote lijnen bijna klaar is, komen ook een zeer gedetailleerde stadsplattegrond en een kaart van de wijde omgeving met toeristische routes. Het magazine wordt opgenomen in het zeer uitgebreide distributienetwerk van Friesland Holland. Dat betekent dat men straks de gids niet alleen in Sneek en daar gevestigde infocentra aantreft, maar ook in Dokkum of Leeuwarden, culturele hoofdstad van Europa in 2018. Alle Friese horeca- en recreatiebedrijven kunnen straks over het magazine beschikken.

Sneek is ook synoniem met snelle zeilsport, zoals in Ynglings van het door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) geïnitieerde en BMW gesponsorde Nationaal Jeugdzeilplan. De cover van het nieuwe Sneek Magazine van Friesland Holland.
Sneek is ook synoniem met snelle zeilsport, zoals in Ynglings van het door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) geïnitieerde en BMW gesponsorde Nationaal Jeugdzeilplan.  De cover van het nieuwe Sneek Magazine van Friesland Holland.

Info: www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.boatcharterholland.nl