• imagestrip-1
  • imagestrip-2
  • imagestrip-4
  • imagestrip-5

Publicatiedatum: 6 Januari 2012
Reporter: Albert Hendriks - Friesland Holland Nieuwsdienst

Holland Yachts & Boats Boot Düsseldorf (21-29 jan. 2012)

Sneker jachtwerf verrast beursbezoeker met Italiaans design en Friese degelijkheid

de Vivante 43 HT
De Vivante 43 HT

DÜSSELDORF (D) – Friese jachtbouwers staan in het binnen- en buitenland bekend om de handmatige bouw van stalen, rijk betimmerde, oerdegelijke motorjachten met een klassieke uitstraling. Kruisers, kotter- en vletjachten varen in heel Europa. Een enkeling waagt het met een ongewoon design te komen, zoals de Sneker werf Vivante Yachts van Bregina en Lars van Straten.

De familie Van Straten, die in Sneek ook een groot motorjachtverhuurbedrijf heeft, toont op Boot Düsseldorf (21-29 januari 2012) de Vivante 43 HT, een zeer luxe sportcruiser met een Italiaans design, maar met een bouwwijze en techniek die kenmerkend is voor boten van Nederlandse topwerven. Want, betrouwbaarheid en degelijkheid komen eerst bij een uitgave tussen de vier en vijf ton.

Het bijzondere jacht is te zien op het Holland Yachts & Boats-plein in hal 15 van Boot. Holland Yachts & Boats is een organisatie die de verkoop en verhuur van in Nederland ontworpen en gebouwde motor- en zeilboten bevordert. Het is een initiatief van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, die zo haar vleugels kan uitslaan in andere hallen dan pure charter- en toerismehallen.

Lars van Straten komt uit de autobusiness en hij weet dat autobouwers steeds meer te maken krijgen met trend- en lifestyle gevoelige consumenten. En wat voor een auto geldt, geldt ook voor een motorjacht. Er zijn talrijke parallelle ontwikkelingen qua design, customizing en krachtbronnen, stille zuinige diesels of hybride en elektrisch aandrijving.

Hard Top

De Sneker jachtbouwer, die ook al een order voor een 55-voeter op zak heeft: “De Vivante 43 HT is het vervolg op het succes van de 43 Cabrio Cruiser, in 2009 verkozen tot Hiswa Boot van het Jaar. Het heeft een vast dak, een driedeurs roestvast stalen schuifpui, dubbel glas in de stuurhut en een spannende rompkleur. Er zijn verscheidene indelingen mogelijk, ook op het gebied van inrichting en gebruikte materialen. Bovendien is de Vivante 43 HT ook leverbaar in aluminium, voor wie snel wil varen.”

Het grote verschil met de Cabrio Cruiser zit hem dus in de bovenbouw. Waar de Cabrio Cruiser vooral een open karakter heeft, is het stuurhuis van de HT gesloten door middel van een vast dak in combinatie met een schuifpui. Door deze te openen worden stuurhuis en kuip één grote leefruimte. Het buitenleven kan versterkt worden door het optionele elektrische schuifdak.

Het dak van de HT loopt bovenop naar de zijkanten gebogen weg, steekt achter over en raakt aan de zijkanten net niet de rest van de opbouw waardoor het lijkt alsof het zweeft. Een ander duidelijk verschil zijn de patrijspoorten in de opbouw. Zijn die in de CC ellipsvormig, in de HT is gekozen voor een rechtere vorm waardoor ze beter bij het dak en de raampartij passen.

Comfortabel en solide

“De Vivante 43 HT biedt hoogwaardig leefcomfort, zoals ruime banken, een kombuis met een volwassen koelkast, grote bedden, royale tafels en veel opbergmogelijkheden. Alles is fraai afgewerkt met de houtsoorten wengé en white washed eiken in combinatie met roestvast stalen details en beklede panelen in naturel tinten. Uiteraard kunnen andere materialen en houtsoorten toegepast worden,” licht de heer Van Straten van toe.

“Ook wat de techniek betreft is veel aandacht besteed aan afwerking en isolatie. Zo zijn de (web)spanten en de romp niet alleen gestraald maar is de aanhechting van de spanten ook gekit zodat roest geen schijn van kans heeft. Daarnaast staat het complete schip in de pur-isolatie. Om corrosie te voorkomen is het roestvast stalen beslag zoals bolder en kikkers er pas opgezet nadat het schip is gespoten. De romp en opbouw zijn van 4 mm staal. De spanten zijn 8 mm en de spantafstand is 40 cm. De Vivante 43 HT heeft standaard onder meer een boeg- en hekschroef, watergesmeerde roer- en schroefas, en een elektrische ankerlier.”

Technische gegevens:

Lengte over alles                                     : 13,50 m

Breedte over alles                                    :   4,40 m

Diepgang                                               :   1,10 m

Kruiphoogte                                            :   3,10 m

Waterverplaatsing                                    : 16 t

Inhoud dieseltank                                    : 800 l

Inhoud watertank                                    : 500 l

Inhoud vuilwatertank                               : 150 l

CE-Categorie                                          : B

Prijs                                                     : vanaf € 465.000

Standaard geleverd met Vetus Deutz DT 66 van 170 pk.

De Vivante 43 HT
De Vivante 43 HT
De Vivante 43 HT
De Vivante 43 HT

Info: www.vivante-yachts.nl